

Antalya’nın Manavgat ilçesinde, serinlemek için girdiği Köprüçay Irmağı’nda kaybolan 24 yaşındaki Ahmet Yıldız’ı arama çalışmaları, 197 gün aradan sonra yeniden başlatıldı.
197 gündür kayıp Ahmet için yeniden arama çalışması başlatıldı
Geçen yıl 18 Ağustos’ta Karabük Mahallesi'nde serinlemek amacıyla ırmağa giren Yıldız, akıntıya kapılarak kayboldu. Olayın ardından bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. İlk olarak jandarma ekipleri tarafından karadan yapılan aramalarda herhangi bir sonuç elde edilemeyince, AFAD, Jandarma Sualtı Arama Kurtarma Timi ve Side Sualtı Arama Kurtarma (SAK) ekipleri de çalışmalara dahil edildi. Havadan, karadan ve su altında yapılan tüm aramalara rağmen Yıldız’a ulaşılamadı ve 40 gün süren çalışmalar sonuçsuz kalınca arama faaliyetleri sonlandırıldı.
Aile Talepte Bulundu, Aramalar Yeniden Başladı
Ahmet Yıldız’ın ailesinin talebi üzerine, Köprüçay Irmağı’nda arama çalışmaları tekrar başlatıldı. Side Sualtı Arama Kurtarma (SAK) Derneği ekibi ve deniz polisi, su altı görüntüleme dronlarıyla kritik noktaları taradı. Baraj ve stratejik bölgelerde detaylı incelemeler yapıldı. Irmağın debisinin yüksek olması nedeniyle dalgıçların suya giremediği belirtilirken, aramalar ileri teknoloji cihazlar kullanılarak sürdürüldü.
Haber Merkezi / DHA
Büyük Sivas Haber
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

