

Sivas’ta terzilik yapan Cemal Kılcı, 2009 yılında geçirdiği helikopter kazasında hayatını kaybeden Büyük Birlik Partisi’nin merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu için özel olarak diktiği gömleği 16 yıldır büyük bir özenle saklıyor.
16 yıldır saklıyor! Muhsin Yazıcıoğlu’na özel dikilen gömlek teslim edilemeden anıya dönüştü
Yazıcıoğlu’nun son vücut ölçülerine göre hazırlanan gömlek, teslim edilemeden tarihe bir hatıra olarak kaldı.
Sivas merkezdeki Sirer Pasajı’nda uzun yıllardır terzilik yapan Cemal Kılcı, merhum Muhsin Yazıcıoğlu’na duyduğu saygı ve minnet duygusuyla özel bir gömlek dikti. Babasının tedavi sürecinde Yazıcıoğlu’nun yaptığı yardımları unutmayan Kılcı, teşekkür amacıyla hazırladığı gömleği Kurban Bayramı’nın dördüncü günü bizzat aldığı ölçülere göre hazırladı. Ancak gömlek tamamlandıktan kısa bir süre sonra Yazıcıoğlu’nun geçirdiği kazayla hayatını kaybetmesi, gömleğin teslim edilmesini imkânsız hale getirdi.
“Başkanın son ölçüsüne göre dikildi”
Gömleğin hikâyesini anlatan Kılcı, “Merhum Muhsin Başkan, babamın hastalığı sırasında bize çok yardımcı oldu. Özel bir hastanede kan vererek destek sağlamıştı. Ben de ona özel bir gömlek dikmek istedim. Kurban Bayramı’nın 4. günü bizzat giderek ölçüsünü aldım. Gömlek, kendisinin hayattayken alınan son vücut ölçülerine göre dikildi. Ancak ne yazık ki teslim etme fırsatım olmadı” dedi.
“Gömlek masamda duruyor, gözüm gibi bakıyorum”
Gömleğin sadece bir parça kumaş olmadığını, manevi bir değer taşıdığını vurgulayan Kılcı, gömleği yıllardır iş yerinde masasında sakladığını söyledi. “Bu gömlek benim için çok kıymetli. Müzelerden istediler, koleksiyoncular para teklif etti ama kabul etmedim. Başkanın isminin baş harflerini manşetine, cebinin üzerine de baş harflerini işledim. Müşterilerim soruyor, fotoğraf çekenler bile oluyor ama bu gömlek satılık değil. Onu gözüm gibi koruyorum, çünkü hem son ölçüsü hem de teslim edemediğim için manevi olarak benim için çok özel” ifadelerini kullandı.
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

