Reklam
Reklam
  • ANASAYFA
  • GENEL
  • 11. Yargı Paketi Meclis’e geliyor! Hazırlıklar tamamlandı!

11. Yargı Paketi Meclis’e geliyor! Hazırlıklar tamamlandı!

blank
tamans
blank
Haber Merkezi

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) yeni yasama yılı başladı.

11. Yargı Paketi Meclis’e geliyor! Hazırlıklar tamamlandı!

Yeni dönemde en önemli gündem başlıklarından birini oluşturacak 11. Yargı Paketi için hazırlıkların tamamlandığı bildirildi.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, yaptığı açıklamada, paketin en geç önümüzdeki hafta TBMM Başkanlığı’na sunulacağını ifade etti. Güler, pakette özellikle suça sürüklenen çocuklarla ilgili düzenlemelerin yer alacağını belirterek, kamuoyunda tepki çeken olaylara karşı yasal adımlar atılacağını söyledi.

İnfaz düzenlemesi pakette yok
Güler, uzun süredir tartışılan infaz kanununa ilişkin düzenlemenin ise bu pakette yer almayacağını vurguladı. “Daha adil, daha gerçekçi, daha anlaşılır ve sade bir İnfaz Kanunu’na ihtiyaç var” diyen Güler, bu konuda ayrı bir çalışmanın sürdüğünü ifade etti.

10. paketten çıkarılan düzenlemeler de eklenecek
Ayrıca, 10. Yargı Paketi’nde yer almasına rağmen son aşamada çıkarılan bazı düzenlemelerin de yeni pakete dahil edileceği belirtildi.

Güler, “Büyük ihtimalle bu hafta veya önümüzdeki hafta tamamlanmak suretiyle 11. Yargı Paketimiz Meclis Başkanlığımıza sunulacak” diyerek sürecin en kısa sürede Meclis gündemine geleceğini açıkladı.

 

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Şenay Şimşek Haber Editörü
blank

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555