
Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kent genelinde “doğal cinsel gıda takviyesi” adı altında piyasaya sürülmek istenen yüksek miktarda kaçak ve sağlıksız ürün ele geçirdi.
10 milyon TL’lik kaçak cinsel güç artırıcı macun operasyonu!
Yıldırım, Kestel ve Mudanya ilçelerinde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda, piyasa değeri yaklaşık 10 milyon TL olan kimyasal maddeler ve üretim ekipmanları bulundu.
6 şüpheli gözaltında
Kaçak yollarla ülkeye sokulan ve sağlığa zararlı olduğu değerlendirilen cinsel güç artırıcı maddeleri piyasaya sürmeye hazırlanan şüphelilere ait ev, iş yeri ve araçlarda yapılan aramalarda 6 kişi gözaltına alındı.
Tonlarca ürün ve üretim malzemesi ele geçirildi
Operasyon kapsamında ele geçirilen malzemeler şöyle açıklandı:
- 65.865 adet epimedyumlu bitkisel macun
- 342 adet bitkisel hap
- 3.700 adet boş kapsül
- 75 kilogram cinsel etken madde içerdiği değerlendirilen toz
- 600 kilogram mamul ürün
- 1.055 kilogram glikoz
- 8.930 adet boş kavanoz
- 12.889 adet paketleme kutusu
- 399.000 adet çeşitli ebatlarda etiket
- Üretimde kullanılan 2 adet 400 kilogram kapasiteli karıştırma/ısıtma tankı
- Paketleme ve dolum üniteleri
- Kompresör, bilgisayar ve sahte üretimde kullanılan çok sayıda malzeme
Ele geçirilen ürünlerin tamamen kaçak üretim olduğu, insan sağlığını tehdit eden kimyasal maddeler içerdiği bildirildi.
Jandarmadan kararlılık mesajı
İl Jandarma Komutanlığı, operasyon sonrası yaptığı açıklamada,
“Bursa’mızın huzuru için kaçakçılık faaliyetlerine karşı mücadelemiz aynı azim ve kararlılıkla devam edecektir.” ifadelerine yer verdi.
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler




