Reklam
Reklam
blank

blank
  • ANASAYFA
  • GÜNCEL
  • 1 Ocak-24 Nisan 2025 tarihleri arasında hız ihlali ile ilgili toplam 2 milyon 126 bin 384 adet işlem yapıldı!

1 Ocak-24 Nisan 2025 tarihleri arasında hız ihlali ile ilgili toplam 2 milyon 126 bin 384 adet işlem yapıldı!

blank
yapıldısa
blank
Haber Merkezi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 1 Ocak - 24 Nisan 2025 tarihleri arasında trafik ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerle ilgili çarpıcı verileri kamuoyuyla paylaştı.

1 Ocak-24 Nisan 2025 tarihleri arasında hız ihlali ile ilgili toplam 2 milyon 126 bin 384 adet işlem yapıldı!

Bakan Yerlikaya, aşırı hızın trafik kazalarına yol açan nedenler arasında ilk sırada yer aldığını vurguladı.

Hız İhlallerine Yönelik 4 Milyona Yakın İşlem Yapıldı

Yerlikaya'nın açıklamasına göre, trafik ekipleri tarafından hız ihlali nedeniyle toplam 2 milyon 126 bin 384 işlem yapıldı. Ayrıca Elektronik Denetleme Sistemleri (EDS) üzerinden de 1 milyon 992 bin 787 işlem gerçekleştirildi.

Bakan Yerlikaya, araç kullanırken hız sınırlarının aşılmasının sadece birkaç dakika kazanmak uğruna hem sürücünün hem de başkalarının hayatını tehlikeye attığını belirterek, "Hız kazandırmaz, hayatımızdan çalar" ifadelerini kullandı.

1 Haftada 3,6 Milyon Araç Denetlendi

17-24 Nisan 2025 tarihleri arasında Emniyet ve Jandarma Trafik Ekiplerince yapılan denetimlerde:

  • 3 milyon 641 bin 525 araç kontrol edildi.
  • Hız ihlali yapan 162 bin 64 sürücüye işlem yapıldı.
  • Periyodik muayenesi eksik olan 29 bin 68 araca işlem uygulandı.
  • Emniyet kemeri kullanmayan 26 bin 672 sürücüye ceza kesildi.
  • Sürücü belgesi bulunmadan araç kullanan 17 bin 773 kişi tespit edildi.
  • Zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmayan 7 bin 879 araca işlem yapıldı.
  • Çakar cihazı mevzuata aykırı kullanan 52 sürücüye de işlem uygulandı.

Tüm bu işlemler kapsamında toplamda 524 bin 100 araca ve sürücüye cezai işlem yapıldığı bildirildi.

"Önceliğimiz Hız Değil, Güvenlik Olsun"

Bakan Yerlikaya, yolculukların insanları sevdiklerine kavuşturmak için yapıldığını, hızın değil güvenliğin öncelikli olması gerektiğini bir kez daha vurguladı.

 

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Şenay Şimşek Haber Editörü

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555